het heerlijk avondje


het heerlijk avondje 1.0

de avond van 5 december, waarop cadeautjes ter gelegenheid van Sinterklaas worden uitgepakt en surprises vergezeld van sinterklaasgedichten worden uitgewisseld

Algemene voorbeelden


In deze kroniek een herinnering aan die tijd, toen je nog jong was en intens genoot van het 'heerlijke avondje'. Het Sinterklaasfeest mag dan wel de herdenking zijn van de geboorte van een heilige, langzamerhand is het een enigszins ludiek feest geworden, waarbij je elkaar lekkernijen en cadeautjes gaf en ook op vriendschappelijke wijze bedotte. Dat mag allemaal op het Sint Nicolaasfeest. Nog zie ik hem komen op die avonden van vijf december 's middags rond vijf uur over de Wheem op dat witte paard.

Meppeler Courant,

De goedheiligman is nog even in ons land. Voor velen is het heerlijk avondje vanavond, maar slechts weinig studenten trekken zich daar wat van aan. Veel studentenhuizen, practicum-groepjes of disputen prikken een willekeurige avond om elkaar wat te schenken.

http://www.tue.nl/cursor/html/cursor3916/testlab.htm,

Wat is een Sint Nicolaasfeest zonder een chocoladeletter? We maken ze in diverse soorten en maten. Het is de manier om het heerlijk avondje kompleet te maken. Zo kunt u uw logo laten spuiten in roomchocolade of uw logo toevoegen op een letter van de persoon die u verwennen wilt.

http://www.bonbon.nl/index2.htm